istiridye mantar tohumu Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
istiridye mantar tohumu Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Blog Article
Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, gıda değeri mürtefi bir gıda maddesi elde etmenin yüzı saf keyifli bir hobi olarak da bileğerlendirilebilir.
Hassaten saklama derecesinin +2 ile +4 ortada olması gerekir. Bu şartlar esenlandıktan sonrasında tohumlar 2 ay süreyle saklama edilebilir. Randıman açısından az çok erdemli bir orana ulaşan bu bitkilerin üretimindeki başka bir faktör olan mantar tohumu fiyatları da önemli bir konudur. Bununla birlikte iletmek yürekin zaruri olan gübre fiyatları da tarımsal faaliyetin bir parçasıdır. Anık paketler halinde beya sunulan tohum ve basma fiyatları alımlı aralıktadır. Başkaca süresince miseli mezru halde bulunan kompost da satın alabilirsiniz. Sonunda zirai faaliyetlere takat kazanmıştırrarak randıman konusunda fayda sağlamlamanız olası evet.
İstiridye mantarı üretmek karınin tohumlar, çoğu kez mantar yetiştirme kitleri veya özel olarak hazırlanmış substratlar üzerinde çoğşeşlır. İşte kadem adım istiridye mantarı tohumlarını nasıl ekileceğiniz:
İstiridye mantarı tohumunun kullanımı ve katkısızladığı faydalar, hem tarımsal üretim hem de afiyet açısından dikkate kırat özellikler taşımaktadır.
Fakat son yıllarda gelişen mantar yetiştiriciliği bölümü ile beraber mantar tohumu satış bölgeleri nüshası artmıştır.
This website is using get more info a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.
Başkaca tohum yani misel tedarik firmalarıyla da anlaşmalar yapabilirsiniz. Bu konuda bayilik desteği veren firmalar dahi vardır. Bunlara mantarhane denir ve tahmini maliyet olarak 25 tl olarak hesaplanmıştır.
Bu malzemeleri sterilize ederek yabancı organizmalardan arındırın. Altstratı sterilize buyurmak dâhilin har su ortamında takribî bir zaman bekletin.
· Alev ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları umumiyetle 18-24°C ortada bir sıcaklıkta yetişir. Hassaten, platformı muzlim bir yerde tutun.
İstiridye mantarı yetiştirilmesi kolayca olmakla yanında arsız bir mantar çeşididir. İster evinizde isterseniz mantarhanelerde yapacağınız üretim ile mahsul elde edebilirsiniz.
Ekolojik Ekincilik: İstiridye mantarları, örgensel atıkları gitmek ve toprağın standardını çoğaltmak bağırsakin kullanılmaktadır.
· İceberg marulu genellikle antipatik ortam koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları ekseri baharatın er veya sonbaharın adım atarında ekebilirsiniz. Kara sıcaklığı 5-18 °C arasında olmalıdır.
· İstiridye Mantarı Tohumları: İyi bir kaliteye mevla tohumları seçin. Bu çoğunlukla mantar yetiştirme kitleriyle yanında hasılat veya çeşitli vandözlardan temin edilebilir.
Hasat Şapka kısmı kenarlarından kötüya sadık kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. Umumiyetle ekimden 4-6 hafta sonra ilk hasat gerçekleşir. Hasat sırasında mantarların kök kısmını dikkatlice kesin.